WELCOME TO A HOTEL
 

σπετσεσ

Το Α Hotel σας προσφέρει την ευκαιρία να ζήσετε τις Σπέτσες ολοκληρωτικά. Ένα μέρος που καλύπτει την ιδέα όλων για αληθινές διακοπές – είτε σχεδιάζετε πάρτυ και κραιπάλη είτε ηρεμία και χαλάρωση. Και αυτό που προσφέρει είναι μία ευκαιρία να ζήσετε αυθεντικές ελληνικές διακοπές σε ένα νησί που είναι κοσμοπολίτικο αλλά και ολότελα αυθεντικό. Ένα πραγματικό στολίδι για να το ανακαλύψετε!

Το νησί των Σπετσών είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ελληνικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς καθώς και διάσημος για τη λαμπρή ιστορία και το ναυτικό παρελθόν. Ξεχωρίζει από άλλα ελληνικά νησιά, καθώς δεν έχει αυτοκίνητα! Τα μόνα μέσα μεταφοράς είναι ποδήλατα, μοτοσικλέτες, παραδοσιακά αμαξάκια, καΐκια και θαλάσσια ταξί. Με τη ναυτική παράδοση, την πλούσια κληρονομιά και τη διακριτική κουλτούρα, αποτελεί τον τέλειο προορισμό όλο το χρόνο

Δεν πρέπει να χάσετε στις Σπέτσες:

  • Μια βόλτα κατά μήκος του παραλιακού δρόμου με άμαξα το ηλιοβασίλεμα
  • Ένα περίπατο από το κύριο λιμάνι της Ντάπιας στον φάρο του Παλαιού Λιμανιού, περνώντας τα παραδοσιακά αρχοντικά 
  • Προβολή ταινίας σε έναν από τους υπαίθριους κινηματογράφους του νησιού 
  • Επίσκεψη στη Σχολή Αναργύριου και Κοργιαλενίου Σπετσών, ένα θρυλικό οικοτροφείο κατά τον 20ο αιώνα
  • Ιδιωτική ολοήμερη κρουαζιέρα με ναυλωμένο παραδοσιακό ξύλινο καΐκι

ιστορια

Το όνομά της προέρχεται από το ενετικό "Isola di Spezzie" ή αλλιώς "νησί των μπαχαρικών", λόγω των αρωματικών φυτών που καλύπτουν το νησί όλο το χρόνο. Διακρίνεται για την ευγενή και αριστοκρατική ατμόσφαιρα, τον υπέροχο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, τα πευκοδάση και τα κρυστάλλινα νερά.

Είναι διακεκριμένοι οι δεσμοί του παρελθόντος με την ελληνική επανάσταση της ανεξαρτησίας ενάντια στην τουρκική κυριαρχία. Κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821, οι Σπέτσες ήταν το πρώτο από τα νησιά που εξεγέρθηκαν, υψώνοντας τη σημαία με τις λέξεις «ελευθερία ή θάνατος» τον Απρίλιο του 1821. Μέχρι σήμερα, μπορείτε ακόμα να θαυμάσετε μια σειρά από παλιά κανόνια που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επανάστασης σε πολλά σημεία στην πόλη. 

Μπορείτε να απολαύσετε περισσότερο από αυτήν την πλούσια ιστορία σε οποιοδήποτε από τα δύο μουσεία του νησιού:

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ

+30 22980 72416

ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΑΤΖΙΓΙΑΝΝΗ ΜΕΞΗ

+30 22980 72994

δραστηριοτητεσ

Παρά το μικρό μέγεθος, οι Σπέτσες διαθέτουν πολλές υπέροχες παραλίες με κρυστάλλινα νερά. Μερικοί από τους πιο γραφικούς κόλπους με βότσαλο και άμμο που θα μπορούσατε να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στις Σπέτσες είναι οι Άγιοι Ανάργυροι, Καϊκή, Αγία Παρασκευή, Ζωγερία, Αγία Μαρίνα, Βρέλος και Ξιλοκερίζα.

Εκτός από την παραλία, μπορείτε να απολαύσετε άλλες δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ποδηλασία γύρω από τον παραλιακό δρόμο ή ιππασία μέσα από τα καταπράσινα πευκοδάση.

Εάν αισθάνεστε διάθεση για πάρτι, η νυχτερινή ζωή στις Σπέτσες έχει κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, ικανοποιώντας κάθε προτίμηση. Μια πληθώρα από εστιατόρια, ταβέρνες και μπαρ θα σας κρατήσει μέχρι τις μικρές ώρες

Μόλις εξερευνήσετε ολοκληρωτικά τις Σπέτσες, η ιδανική τοποθεσία του προσφέρει την ευκαιρία για ημερήσιες εκδρομές στην Ύδρα, το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, το αρχαίο παλάτι των Μυκηνών και την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, το Ναύπλιο.